Translate

diumenge, 4 de novembre del 2012

Colla Gegantera del Casc Antic de Barcelona

Gegants de Santa Maria del Mar:
Rei Salomó i La Reina de Saba


















Van ser recuperats per la colla del Casc Antic, el 2002, formen part del seguisi popular de Barcelona i tenen  l'honor de obrir la mostra de balls del Toc d'inici de Barcelona. Ell fa 4'20m d'alçada i 70 Kg de pes. Ella fa 4'10m d'alçada i 59 Kg de pes.

Gegants Peret i Marieta:
Peret el Fanaler


















Construit per l'artesa Cardoní Antoni Mujal el 1995, despres de molts anys de negativa de puguer treure els gegants de la església de Sant Pere de les Puel.les, es van decidir a fabricar uns gegants per a representar el Casc Antic. Fa 3'65m d'alçada i 45 Kg de Pes. Representa un Fanaler de finals del segle XIX, ofici tipic de l'epoca. El Barri del Casc Antic era Conegut com el barri dels fanals.

Marieta de l'Ull Viu



















Construida per l'artesa Cardoní Antoni Mujal el 1995, despres de molts anys de negativa de puguer treure els gegants de la església de Sant Pere de les Puel.les, es van decidir a fabricar uns gegants per a representar el Casc Antic. Fa 3'55m d'alçada i 40 Kg de Pes. Representa una figura real i alhora llegèndaria, la Marieta de la canço, que anava a la font del Gat. Es diu que vivia al barri del Casc Antic, era Planxadora i sempre duia un cistell de Roba.

Geganta Caterina



















Va ser construida per als joves de la colla. Construida per l'artesa Cardoní Antoni Mujal, estrenada en la 14 trobada de gegants del Casc Antic, i fa 2'95m d'alçada i 20 Kg de Pes. Representa una jove comerciant del barri del Casc Antic i porta en la ma esquerra un datafon per cobrar una targeta que porta a la ma dreta.

Geganto Tinet


















Construit el 1996 per l'artesa Cardoní Antoni Mujal, fa 2'20m d'alçada i 12 Kg de Pes. Representa un nen de 9 anys que toca la gralla, i per això porta en la seva ma dreta una gralla i en l'esquerra una partitura del ball de la Marieta de l'ull Viu. Va ser inagurat a Monserrat i apadrinat per el Peret i la Marieta.

Recull de Imatges de la Trobada Gegantera de Salou






























Salou, 29 de Gener de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada