Translate

dijous, 30 de maig del 2013

Colla Gegantera de Calella

En Quirze i la Minerva


Construits l'any 1935, tenian un pes de 120 Kg, van ser construits amb Guix, en la primera festa major, en veure que el seu pes era massa elavat, van canviar-los a cartró-pedra. L'any 1936 s'els va donar per desapareguts a causa de la guerra civil. El 1943, després de la guerra es van torna a reconstruir, i sent utilitzats fins el 1961, quan van ser reemplazats per en Bernat i l'Elisenda, van torna a desepareixer, segons algunes hipotesis van ser cremats. L'any 2002 van ser reconstruits per 3 vegada, per l'escultor Toni Mujal. Va ser en aquell moment quan van ser bateigats amb els noms de Quirze i Minerva. En Quirze de 3'98 m d'alçada i 75 Kg de pes, representa un Centurio Roma, el constructor es va inspira amb el gegant Narcís Legares d'Olot. La Minerva fa 3'77 m d'altura i un pes de 75 Kg, representa la parella d'en Quirze, la qual es pensar que el constructo va pendre de model per la construcció a la seva filla. La parella de gegants tenen un ball propi, anomenat El Ballet dels Gegants de Calella.

En Bernat I i L'Elisenda


Van ser construits l'any 1961 i van esdevenir parella oficial de la colla, substituint en Quirze i la Minerva.  Construits per el Taller el Ingenio de Barcelona, amb la peculiaritat de que van ser construits en serie, canvian alguns detalls segons poble. Avui en dia encara representen Calella en les trobades geganteres.
Reconstruits per Toni Mujal amb fibre de Vidre, amb un canvi de vestiment inclos. Ell representa un Rei i ella  la seva Parella. La parella no te relacio historica amb la ciutat de calella. Fan una altura de 3'5 m i un pes de 40 Kg.

En Quirze i la Minerva en tamany petit


Son els gegants unes reproduccions d'en Qirze i la Minerva en petit.


Calella Ciutat Gegantera 2013







Aquestes imatge es van realitzar en l'acte de Calella Ciutat Gegantera el 12 de maig del 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada